Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، او با اشاره به اینکه موسیقی و ساختن ساز شعبه‌ای از میراث فرهنگی هر سرزمینی است، افزود: ما در ایران یک تضاد داریم، برای یک هنرمند که سالیان عمرش را صرف هنر کرده است، گرد هم جمع می‌شویم، اما یواشکی و به‌دور از چشم دیگران در سالن‌های کوچک. این رویداد باید در تمام کشور مهم باشد، همه باید به وجود این هنرمند ببالند و قدرشناس باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیزاده تأکید کرد: این مایه تأسف است که چند دهه در این تضاد زندگی می‌کنیم. البته وظیفه ما این است که از موسیقی دفاع کنیم.

او یادآور شد: عجیب است حتی این مجسمه‌های زیبایی – سازهای موسیقی ایرانی - که توسط هنرمندان ساخته شده، در هیچ جا نشان داده نمیشود.

علیزاده با اشاره به اینکه اگر از رادیو و تلویزیون موسیقی را حذف کنید، معنی خودش را از دست می‌دهد، گفت: ساعت‌های زیادی از برنامه‌های رادیو و تلویزیون باید با موسیقی طی شود، این ربطی به کشور اسلامی و غیر اسلامی ندارد. این یعنی که موسیقی پدیده‌ای مربوط به تمدن و فرهنگ و تاریخ انسان است.

او تأکید کرد: در هیچ جای دنیا موسیقی منع نمی‌شود و سال‌هاست که در ایران هیچ‌کسی را پیدا نکردیم که منطقی درباره این مسئله منع موسیقی یا عدم دیده شدن ساز صحبت کند.

موسیقی‌دان برجسته ایرانی در ادامه گفت: من بسیار سفر کرده و در کشورهای بسیاری کنسرت داشته‌ام، هرجایی از جهان وقتی تار و شکل تار را دیده‌اند از معماری و از مجسمه‌ای که دست ما بوده چه از منظر زیبایی‌شناسی و ظاهر، چه از منظر فیزیک موسیقی و علم آکوستیک، شگفت‌زده شده‌اند. این ساز را بارها تقدیر و ساختمان آن را تشریح کرده‌اند.

نکته دیگری که علیزاده به آن اشاره کرد، توجه برگزارکنندگان به زادگاه محمود فرهمند بود. او گفت: این‌که یک شهر به اسم استاد سازنده ساز آن شهر شناخته شود، امر بسیار زیبایی است.

او تأکید کرد: این امر که ما در ایران نمی‌توانیم ساز را نشان دهیم اما برای استاد سازنده ساز جشن و بزرگداشت می‌گیریم، تضاد بسیار زیبایی است و نشان دهنده آن است که آنچه مربوط به فرهنگ و تمدن و تاریخ یک ملت است ربطی به هیچ دولت و حکومتی ندارد و مردم آن را حفظ می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

حسین علیزاده: ساز فرهمند برای من و شجریان حرمت بسیار داشت

علیزاده با اشاره به اینکه موسیقی می‌تواند در دوره ای اوج و در دوره‌ای افول داشته باشد، خاطرنشان کرد: آن چیزی که مربوط به عشق است باقی می‌ماند. مثل ادبیات، مگر در تمام تاریخ تلاش نکردند که زبان و ادبیات فارسی را از بین ببرند، اما نشد. ما هنوز به ادبیات وابسته‌ایم و در گفتارمان از حافظ و سعدی و مولوی استفاده می‌کنیم.

او گفت: ای‌کاش دید وسیع‌تری به موضوع موسیقی بود و ارزش‌های این فرهنگ و فرهنگ ایرانی همه‌جانبه دیده می‌شد و یک‌بعدی نگاه نمی‌کردند.

علیزاده در خصوص ارتباط با محمود فرهمند یادآور شد: من از دوران هنرستان با فرهمند بودم و او را صدا می‌زدم و سازش را دست می‌گرفتم، دوران بعد از دانشجویی استاد جزایری به ما اضافه شدند.

او گفت: تمام اجراهایی که در هرکجای جهان داشتم یا ساز جزایری دستم بوده یا فرهمند، خیلی جالب است که همیشه تک‌کلامی بین ما بوده که ساز را به اسم سازنده آن صدا میزنیم و می‌شناسیم؛ مثلاً می‌گفتیم «آن فرهمند را مواظب باش»، «مراقب جزایری باش نشکند».

علیزاده در ادامه افزود: یادم هست در سفرهای بسیاری که با استاد شجریان داشتم او خیلی همراهی می‌کرد و چون من دو ساز با دو کوک داشتم یکی از آن‌ها را شجریان میگرفت و همراه می‌آورد. در یک سفر خارج از ایران به پرواز دیر رسیدیم؛ کادر پرواز گفتند باید سازها را به قسمت بار بدهید، درحالی‌که اگر به پرواز نمی‌رسیدیم کنسرت به مشکل برمی‌خورد. ما قبول نکردیم و سوار نشدیم، در واقع من و شجریان نپذیرفتیم چرا که ساز فرهمند برای ما حرمت زیادی داشت. ما با آن پرواز نرفتیم و ماندیم تا پروازی که اجازه همراهی ساز فرهمند را به ما داد ...

وی در پایان تأکید کرد: همیشه یک دستم ساز فرهمند بوده، دست دیگرم ساز جزایری، ما این سازها را با جانمان نگه می‌داشتیم. مثل یک نوازد از سازهای فرهمند و جزایری نگه‌داری کرده‌ایم. من از ۱۲ سالگی او را صدا می‌زنم و تا امروز حدود ۶۰ سال است هر جا که می‌روم سازهای او همراه من است و می‌نوازم.

۵۷۵۷

کد خبر 1651329

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: موسیقی موسیقی ایرانی حسین علیزاده ساز فرهمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۲۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان با بیان اینکه آیت الله جزایری؛ پدر معنوی استان خوزستان هستند، گفت: آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری ۱۲اردیبهشت جاری در اهواز برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  از اهواز، حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ امروز در نشست خبری تشریح برنامه‌های آئین نکوداشت  آیت الله موسوی جزایری که در سالن جلسات مرکز رسانه تبلیغات اسلامی خوزستان برگزار شد، گفت: 12 اردیبهشت ماه جاری آئین نکوداشت بیش از نیم قرن مجاهدت آیت الله موسوی جزایری در روز تکریم استاد و مقام معلم برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه این مناسبت و فرصت را مغتنم شمردیم تا در خوزستان از مقام استاد و زعیم حوزه‌های علمیه استان تقدیر بشود، افزود:  برگزاری این آئین به پیشنهاد نماینده ولی فقیه در خوزستان، حضرت حجت الاسلام حاج آقا موسوی فرد بوده است.

وی با اشاره به علت برگزاری آئین نکوداشت آیت الله جزایری گفت: از روز اولی که حاج آقا موسوی فرد در خوزستان حاضر شد، مجلس تکریم آیت الله جزایری و ایجاد کنگره گرامیداشت و نکوداشت برای وی را مدنظر قرار و دستور داد هرچه سریع‌تر این کار صورت گیرد؛ در مسیر زمان مسائلی رخ داد که سبب شد این امر اتفاق نیفتد اما در نهایت قرار است روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار شود.

مدیر کل تبلیغات اسلامی خوزستان در ادامه  گفت: این برنامه از جانب حجت الاسلام موسوی فرد و اقشار مختلف مردم خصوصاً طلاب، روحانیون، اساتید حوزه، اساتید دانشگاه، معلمان، عشایر، پاسداران، پیشکسوتان دفاع مقدس، خبرگان رهبری، شاگردان و اساتیدی که محصول فعالیت فرهنگی، آموزشی و تربیتی آیت الله موسوی جزایری هستند، انجام می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: آیت الله موسوی جزایری انصافا بر گردن خوزستان حق دارد. آیت الله جزایری بیش از 50 سال در استان زحمت کشیده، زندگی خود را وقف دین و انقلاب کرده است، لذا باید مورد تجلیل و تقدیر قرار گیرند، زیرا تقدیر از زحمات وی، تقدیر از انقلاب، دین و اسلام است، به همین منظور نماینده معزز ولی فقیه در استان بر خود واجب دانست این مجلس را برپا کند.

حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ با اشاره به اینکه فعالیت‌های آیت الله موسوی جزایری در خوزستان بسیار گسترده بوده است، گفت: قطعاً با برگزاری یک آئین نکوداشت نمی‌توان به همه عرصه‌ها و جوانب فعالیت وی پرداخت. اما مد نظر است فعالیت‌های حوزوی، دانشگاهی، رسانه‌ای، فرهنگی، تربیتی خصوصاً در مساجد، هیئت‌ها، شبکه سازی، انسان سازی، تربیت کادر، تربیت نیروهای مؤمن، انقلابی و پای کار، حضور مؤثر در فضای مجازی، تربیت اساتید فاضل حوزه علمیه، توسعه فعالیت‌های کمی و کیفی حوزه علمیه که به برکت وجود ایشان است تا حد امکان به عنوان پدر معنوی خوزستان مورد تقدیر و تشکر قرار گیرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان با بیان اینکه شخصیت آیت الله جزایری بسیار وارسته، بزرگوار و با دردِ دین بالایی است گفت: ایشان شخصاً نسبت به دین، انقلاب و ارزش‌های دینی خود را مسئول می‌دانند، لذا همه ما و اشخاصی که این مسئولیت را بر عهده گرفتیم تا از وی تقدیر کنیم، تقدیر از سال‌ها ایثارگری، ازخود گذشتگی، بزرگواری، پدری و استادی است که وی در حق همه داشته‌اند.

حجت الاسلام اخوان صباغ بیان کرد: برخی از مسئولان و بزرگان کشوری و حتی بزرگانی از استان بصره عراق برای این مراسم دعوت شده‌اند. بسیاری از افراد نیز مشتاق بودند در این مراسم شرکت کنند که با توجه به مکان آن برایشان حضور مقدور نبود اما اعلام کرده‌اند که برای این مجلس پیامی خواهند فرستاد.

وی، برگزاری نمایشگاه را از برنامه‌های جانبی این آئین برشمرد و گفت: برگزاری نمایشگاه زندگینامه و صحبت‌های بزرگان کشوری و جهانی در خصوص آیت الله جزایری در کنار آئین نکوداشت انجام خواهد شد، همچنین برای وی کتاب زندگی‌نامه‌ای تدوین شده و 11 جلد کتاب از آثار علمی آیت الله جزایری در این جلسه رونمایی خواهد شد.

حجت الاسلام اخوان صباغ با بیان اینکه همه اقشار اعلام کردند که خود قصد دارند از آیت الله جزایری تقدیری داشته باشند، عنوان کرد: روز پنجشنبه در دانشگاه امیرالمومنین (ع) مراسمی با حضور قریب 400 نفر از سران عشایر و طوایف مختلف عرب، لر، بختیاری و بهمئی برگزار خواهد شد که در ادامه این آئین است؛ همچنین از سوی انجمن مفاخر کل کشور کنگره بین‌المللی برای ایشان در حال طراحی است.

وی افزود: حجت الاسلام تقوی، محسن رضایی و آیت الله اراکی نماینده مجلس خبرگان رهبری در استان مرکزی سخنران‌های مراسم هستند و حاج صادق آهنگران به مداحی و روضه‌خوانی می‌پرداخت.

مدیر کل تبلیغات اسلامی خوزستان گفت: به پیشنهاد اساتید و اندیشمندان استان، سه کارگروه اجرایی فرهنگی و تربیتی - علمی و یک دبیرخانه دائمی تشکیل داده‌ایم که این برنامه را ادامه می‌دهند و در این مسیر توسعه شناخت و معرفی حضرت آیت الله موسوی جزایری به جامعه بین‌المللی اتفاق خواهد افتاد. همچنین کمیته رسانه و فضای مجازی در نظر گرفته شده که هنوز شکل نگرفته است. 

انتهای پیام/735

دیگر خبرها

  • آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی